Mandy Derksen

Locatie(s)

Vismarkt 34 A

9711 KT  GRONINGEN


Meeden 1

9951 HZ  WINSUM

Specialisatie(s)

- GZ-psycholoog (BIG: 59925117925)

- lid NIP

Cliëntenbeoordeling (CQi 2023)

Als GZ-psycholoog biedt Mandy Derksen individuele begeleiding bij een verscheidenheid aan klachten. Zij heeft veel ervaring op het gebied van angst- en stemmingsklachten, zoals onder andere faalangst, sociale angst, depressie en/of traumaklachten zoals PTSS.

Werkwijze

Na het eerste gesprek stellen we een behandelplan op. Hierna gaan we gelijk aan de slag. Mandy biedt voor iedereen een behandeling op maat. Zij kijkt naar de problematiek op holistische wijze en betrekt graag het systeem erbij. Zij biedt tevens begeleiding in de Engelse taal en heeft ervaring met begeleiding van andere culturen.

Kwaliteit zorg goed geregeld

Cenzo-psychologen maken onderdeel uit van een kwaliteitssysteem dat de continuïteit en de kwaliteit van de zorg bewaakt en borgt. Per 1 januari 2017 dienen GGZ-zorgaanbieders een goedgekeurd kwaliteitsstatuut te publiceren. Om het kwaliteitsstatuut in te zien kunt u het document via het onderstaande logo downloaden.

Mandy werkt met de volgende behandelingen:

  • Oplossingsgerichte therapie;
  • Cognitieve gedragstherapie;
  • Acceptance & commitment therapy;
  • Schematherapie;
  • Kortdurende psychotherapie;
  • Directieve therapie;
  • EMDR;
  • MBCT (mindfulness based cognitieve gedragstherapie).

 

Opleiding

Na haar opleiding Letteren heeft Mandy Derksen jaren bij verschillende uitgeverijen gewerkt, onder andere Uitgeverij Boom. Tijdens haar werk heeft de psychologie haar interesse gewekt en is zij begonnen met de studie Psychologie. In 2012 is Mandy afgestudeerd met als afstudeerrichting Klinische Psychologie en na een aantal jaar werkervaring is zij in 2016 begonnen met de GZ-opleiding via PPO in Groningen en in 2018 afgestudeerd.

Naast de opleiding heeft zij verschillende trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van cognitieve gedragstherapie, trauma, persoonlijkheidsproblematiek, oplossingsgerichte therapie, schematherapie, MBCT en EMDR.

Daarnaast is zij aangesloten bij een intervisiegroep en volgt zij supervisie om haar kennis op pijl te houden.

Ervaring

Mandy heeft sinds haar afstuderen gewerkt voor verschillende GGZ -instellingen in het noorden van het land zowel in de Basis GGZ als in de SGGZ. Naast individuele gesprekken heeft zij veel groepstrainingen gegeven gericht op vaardigheden in het omgaan met emoties, MBCT-trainingen en ACT (o.a. de groepstraining Voluit Leven). zij heeft ervaring met allerlei problematiek zoals angst, depressie, AD(H)D, ASS en persoonlijkheidsproblematiek. Tevens heeft zij veel gewerkt met vluchtelingen, onder andere het geven van trainingen dat veerkracht bij deze doelgroep wil bevorderen.

Begin 2021 is zij haar eigen praktijk begonnen in de regio en heeft zij zich aangesloten bij Cenzo.

Kwalificaties en lidmaatschap verenigingen

Mandy Derksen is gezondheidszorgpsycholoog, psycholoog  NIP en lid van het NIP. Zij is tevens in opleiding tot cognitief gedragstherapeut en mindfulnesstrainer.