Katelijne Cornelisse

Psychotherapiepraktijk Mind Your Brain

Locatie(s)

Nijenburg 2 B links

1081 GG  AMSTERDAM

Specialisatie(s)

- GZ-psycholoog (BIG: 9060929525)

- psychotherapeut (BIG: 29060929516)

- NIP geregistreerd

- lid VEN en VSt

Cliëntenbeoordeling (CQi 2023)

Je kunt bij Katelijne Cornelisse terecht voor enkelvoudige en meervoudige psychologische klachten, zoals depressie, angstklachten, spanningsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek en traumaproblematiek. De klachten kunnen privé- en werkgerelateerd zijn.

Werkwijze

Zij hanteert een persoonsgerichte aanpak, immers ieder mens en iedere klacht is weer anders. Daarin staat zij graag aan je zijde en biedt zij emotionele steun om je gevoelens en je gedragingen onder ogen te zien en ze te veranderen. Verbinding maken met jezelf en anderen vindt zij een belangrijk onderdeel van het psychotherapeutisch proces.

Vanaf de start kan huiswerk een onderdeel zijn van de behandeling. We zullen regelmatig evalueren hoe jij en de klachten er voor staan.

Kwaliteit zorg goed geregeld

Cenzo-psychologen maken onderdeel uit van een kwaliteitssysteem dat de continuïteit en de kwaliteit van de zorg bewaakt en borgt. Per 1 januari 2017 dienen GGZ-zorgaanbieders een goedgekeurd kwaliteitsstatuut te publiceren. Om het kwaliteitsstatuut in te zien kunt u het document via het onderstaande logo downloaden.

Op verzoek is het altijd mogelijk om de sessies via videobellen te houden.

Katelijne Cornelisse vindt het belangrijk om een behandeling op maat te bieden. Ieder mens is anders en heeft daarom een passende behandeling nodig.

Je kunt bij haar terecht voor:

 • Somberheid, depressiviteit, verlies van interesse en plezier;
 • Overspannenheid, burn-out klachten;
 • Onzekerheid in contact met anderen;
 • Spanning en angstklachten (fobieën, faalangst, paniek- of dwangklachten);
 • Piekeren;
 • Minderwaardigheid- of schuldgevoelens;
 • Angst voor intimiteit of verbondenheid;
 • Overmatig perfectionisme;
 • Levensfaseproblematiek, werk- of studieproblemen.

Maar ook indien je jezelf herkent in onderstaande:

 • Wanneer je steeds in conflict raakt met je omgeving;
 • Moeite met het aangeven van grenzen en voor jezelf opkomen;
 • Moeite met het verwerken van pijnlijke gebeurtenissen (trauma’s);
 • Als bepaalde problemen zich telkens herhalen;
 • Moeite om in contact met je eigen emoties te komen.

Opleiding

Katelijne Cornelisse studeerde klinische psychologie en arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Daarna volgde zij de postdoctorale opleiding tot psychotherapeut (BIG). Verder heeft zij de basis- en vervolgopleiding EMDR afgerond en is zij in opleiding tot schematherapeut senior.

Ervaring

In 2007 heeft Katelijne de praktijk voor psychotherapie Mind Your Brain opgericht. De praktijk is gevestigd in Amsterdam, in de buurt van Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, eigenlijk geheel Noord-Holland.

Zij is een ervaren GZ-psycholoog en psychotherapeut, uiteraard BIG-geregistreerd. In 1996 startte zij als forensisch psychotherapeut in De Waag, het grootste centrum voor forensische geestelijke gezondheidszorg (GGz) in Nederland.

Van 2011 tot 2020 heeft zij gewerkt als psychotherapeut bij het Hersencentrum in Amsterdam. Zij werkte hier ook als praktijkopleider en supervisor voor de GZ-opleiding.

Sinds 2008 is zij als GZ-psycholoog en psychotherapeut aangesloten bij het Centraal Netwerk Zorg (Cenzo). Via dit netwerk werkt zij naast de BGGZ in de bedrijfszorg. 

Kwalificaties en lidmaatschappen verenigingen

Katelijne is lid van het NIP, de VEN en VSt.